onsdag 23 maj 2012

Mail från Gizmo och familjen Linde i Narvik, Norge.

Vitterklippens Zeus kallas till vardags för Gizmo. Han är född *20020522 ( e. Ch Vitterklippens Eros u. Vitterklippens Ursula) Det föddes 7 valpar i den kullen. 3 hanar och 4 tikar alla blue and tan.
Det kom ett mail med fina bilder från familjen Linde på hans 10 års dag den 22 maj., vilket ni kan läsa härunder.

 I dag fyller Gizmo 10 år. Han er i fin form, selv om vinteren fortsatt sitter i kroppen – med sommeren kommer de lange turene tilbake. Etter som årene har gått har han oftere tid til å sitte på fanget, men sjelden mer enn 10 minutter. Sofa og lenestol er fortsatt favorittene. Om natta har han etter hvert fått fast plass i senga til vår yngste datter. Det tok litt tid før hun forsto reglene, men hunder vet jo hvordan man oppdrar mennesker!
Gizmo sjarmerer fortsatt alle som kommer på besøk. Andre hannhunder er derimot ikke populære, så her må vi passe på. Som terrier mener han at alle andre har vikeplikt. Tisper har han mer respekt for, de får stort sett behandle ham som de vil. De får spise opp maten hans og avvise alle amorøse forsøk ustraffet. En engelsk setter-dame vi passet satte seg oppå ham mens han lå på gulvet, men selv da trakk han seg bare fornærmet tilbake. De største arvefiendene har i alle disse årene vært katter, fugler og kirkeklokker. Det siste har fått meg til å spekulere på om han egentlig er ateist? To ting frykter han: Støvsugeren og vind. Støvsugeren blir ofte angrepet, men når det blåser ute, kommer Gizmo tuslende og vil sitte på fanget. Blåser det om natten, kryper han helt opp på puta til datteren vår. Til vanlig ligger han i fotenden. Ute på tur har han ingen problemer med vind.
Vi har hatt mye glede av Gizmo opp gjennom årene og håper vi får ha ham ennå noen år framover. Sender noen bilder av jubilanten. Ny lekeball med pipelyd var som ventet veldig populær.
Med hilsen
Harald Linde  NO-8515 Narvik
Norway
 Husse Harald Linde själv och Gizmo.
 Gizmo