tisdag 22 maj 2012

Hundbilder, hundbilder och hundbilder.

Dagens kloka ord.
"Att lära gamla hundar att sitta är ingen konst, det kan dom redan.
Svårigheten är att få dem att resa sig ur fåtöljen när man själv vill ha den
.
"
~okänd~

Vitterklippens Leonard 


Vitterklippens Howard 


Odågan - Vitterklippens Myrten, påhittigare hund har vi aldrig haft i huset. Hon har fått mej att slita mitt hår många gånger.  För ett par dagar sedan åt hon i sig någon skit ute , så när vi kom hem från 50 års kalaset mitt i natten var det bajsat lite överallt. Ris och kyckling har Myrten fått äta i några dagar innan hennes mage  var ok igen men nu är hon pigg och hittar på saker igen.


 Lilla Lenoard som hittar allt möjligt att leka med. En underbar liten krabat.

Amorina är en riktig soldyrkare och den första solen hann knappt komma fram förrän hon låg och njöt av den ute på gården. Hon gillar värme och kan ligga framför kaminen så nära att man är rädd att hon skall kunna få värmeslag. Kanske värmeälskandet finns som en kvarleva från Australien ?

Mulle är gamgubben på gården och han var alldeles lyrisk då det började bli barmark.


Mulles nosläder är väldigt fint och imponerande, precis som det skall vara på en äldre Aussie.


Mina hundar älskar de vita tuggbenen och jag har funnit dessa på Rusta som är hyggligt billiga 10 stycken för 99 kronor. Här är det Myran som ligger och tuggar på ett av benen.


Vitterklippens Quach född 98 har fått flytta till hundhimlen. Så sent som i fjol lyckades han bli pappa till en kull valpar hos Eva där han bott och blivit högt omhuldad och älskad. Han hade en rolig egenskap och det var att bära fram ägg när hönorna lagt dem. På ålderns höst hände det att ett och annat gick sönder men han tyckte att han var lika duktig ändå. Jag har förstått att han varit en mycket snäll hund och gillat gårdens alla olika djur. Han var fallen efter Vitterklippens Harlekin som även han blev riktigt gammal och brodern Herodes bodde här I Björna och gick bort i fjol. Långlivade jyckar. Härligt att få ha dem så länge, men ändå är det så svårt när man måste besluta att tiden tillsammans är över.