söndag 13 maj 2012

Vår egen lokalreporter, traktorer och fåglar.

Dagens kloka ord.
En del når alltid sina uppsatta mål - de har folk som håller i stegen.
Stig Johansson

I vår by har vi en egen lokarepporter, skribent, jägare och hantverkare. Under synonymen BULLTENNA på sidan Nära Gide Älvdal. http://allehanda.se/start/nara/gidealvdal  finns det en del att läsa från honom.  Nu har hans vassa penna kompletterats med en ny kamera så vi får säkert se många nya små fyndiga inlägg från honom. Den här skylten på vår gård med Björnen och vårt husnummer är tillverkat av vår egen bysnidare för att säkerhetställa att vi hittar hem till rätt gård. Även hästen har han tillverkat för att vi lätt skall hitta hem.
Männen och traktorerna. Jag vet inte riktigt vad det är för fel på männen i Norrland men en stor del av dem äger en traktor och gemensamt för dem är att de är mer rädda om den är kärringen. Man går man ur huse om någon bybo fått fel på sin och det finns alltid goda råd och tips. 


Dagens promenad gick efter älven och där möttes jag och hundarna av detta gåspar. De verkade inte så glada att se oss så jag förmodar att de hade några ägg liggande någonstans. Även när de simmade i vattnet så skällde en av gåsarna på oss. De lämnade oss inte utan simmade fram och tillbaka och gav i från sig uppjagade läten - Gå härifrån, Gå härifrån, ta hundarna med dig och stick!
Lite längre bort simmade ett svanpar som också stämde in i klagolåten, så jag fann det bäst i att traska därifrån.( man har hört att folk blivit anfallna av fåglar och detta var nog ett sådant laddat läge att det skulle kunna hända).