lördag 14 juli 2012

Motala semester.


Många mil blev det innan vi var framme i Motala. Eftersom att regnet härjade stannade vi första natten på en Camping i Sala. Sofielunds Camping låg lite i utkanten och det var suveränt att gå med hundarna efter gåvägarna runt om. Sniglar var det lite här och där och vi ville inte kliva på dem (och definitivt inte att någon hund skulle äta dem).
Efter att Anders ställt in GPS:en på närmaste väg blev vi några timmar försenade. Den lotsade oss på små trånga vägar där man inte kunde mötas med två breda ekipage, men vi skulle aldrig självmant ha kört där. Vackert landskap var det som vi fick se och det var ju inget turiststråk precis. Men fram kom vi till Varmon Camping.


Det första besöket blev till gatan där Anders och hans familj bodde när de var små. Skolgårdagatan bodde de på i de röda arbetarlängorna. Per föddes där och Maria, ja hon blev nog tillverkad där. Anders kom några år tidigare och var redan från början en Björnabo.


Motormuseumet såg vi bara utsidan på, men det står nog kvar några år till så vi hinner besöka det.
Far och dotter vid sjöodjuret. En rätt ful skapelse i trä, men den lockar nog barnen!Tänk när jag såg denna fiskare, tänkte jag på en gång på Magnus! Spöt syns lite dåligt men figuren håller i ett spö.


Vart går man alltid om inte till tuistinfo för att skaffa sig infotidningar och besöka de platser alla andra går på. Nu fanns det väldigt många sevärdigheter runt Motala så vi skulle inte bli sysslolös.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar