torsdag 19 juli 2012

Fiskarfänge

Ett ordspråk från Norge passar dagens bilder:

"Allt som simmar är inte fina fiskar"


Ada var med och hittade allt möjligt mellan stenarna. En annan god sak var jord denna kväll. Hundarna är väldigt nyfikna på både flöte och fiskar så det är inte helt lätt att fiska och ha dem med.Det var en underbar kväll, helt perfekt. Holmsjön heter platsen med både vindskydd och grillring och fiskekorten billiga. Vi betalar 100 :- per kort och det räcker ett år. Bäst att lösa kort så inte tillsynesmannen Olov kommer.Jörgen ser ut att fundera på hur han skall kunna fånga någon fisk.


Vid detta fiskeställe finns det bra möjligheter att laga mat, ett bra vindskydd och ett utedass. I det senare fanns det dock getingbon. Tillagning av mat startar så fort det blivit eld i grillringen.


Fisket har startat och ingen trodde att det skulle nappa så fort.
Anders skötte maten och täljde grillpinnar. Vad blir det för mat ?


Fröken Sara sitter och myser i solskenet. Skönt att ha semester och livet leker!
Napp! Jäklar, Jörgen fick första fisken. En god öring.


Lagomt mallig!


Hmm nu liknar det något. Efter korven kommer den bärbara muurikan fram och grillkött. Hungrig skall vi inte behöva vara denna kväll i alla fall.


Gamla Cleo älskar fisketurena och hon älskar att stå vid sjökanten och titta på flötet. Höjdpunkten för henne är när en fisk dras upp.


Anders!


Ja detta var väl inte kvällens höjdpunkt precis. Vi fick till slut lämna kroken i trädet, men skam den som ger sig och i kom flötet igen.


Ada tyckte att kvällen blev lite lång och Sara fick bädda ner henne i sin jacka.


Här började kvällen gå mot midnatt. En otroligt vacker kväll.


Vattnet blev en vacker spegel och jag nästan såg hur det skulle komma en Björn! Men som tur var så var det bara i min fantasi. På hemvägen small en skogsfågel upp och jag kan säga att jag hoppade rakt upp. Björnrädsla kallas det nog!


Fiskar gänget! Nå två fiskar och två fick aldrig ner flötet. De andra två hanterade som tidigare nämnt matlagning och till viss del kameran.Pinnbröd efter scouternas recept var supergott. Efter lite övning blev Sara mästare på det och Anders pratade längtande om kolbullar.


Myrten älskade fiskarfänget och hoppade i några gånger i tron att hon skulle hinna i fatt flötet. Men efter några försök så nöjde hon sig med att sitta och titta.Dagen efter så åt dottern och jag fisk, nyfångad och supergod. Stekta i smör och kryddade med bara salt och peppar, kan det bli godare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar